De juiste keuze voor je website & webshop!

Visitekaartjes 6 tips & tricks

Visitekaartjes: 6 tips & tricks

Een visitekaartje: waarschijnlijk heb je er al tientallen vast gehad. Niet gek: want iedereen die een visitekaartje uitdeelt doet dat met een bepaald doel. Namelijk de naamsbekendheid laten groeien en netwerken. Want een visitekaartje deel je uit zodat de persoon die hem ontvangt weet wat hij of zij heeft aan jou bedrijf. Potentiele klanten bijvoorbeeld; zodat ze in 1 oogopslag weten wat je diensten zijn en waarvoor ze jou moeten hebben. Daarom is het samenstellen van een visitekaartje iets waar je wel aandacht aan moet besteden. Daarom geven wij je hier 10 tips en tricks om te zorgen dat je vsitekaartje waarde heeft én onder de aandacht blijft. 

Tip 1: Afmeting kiezen

Een visitekaartje heeft een standaard afmeting van 85X55mm. Dit formaat komt het meest in de buurt van een bankpas/creditcard. Deze afmeting wordt meestal gebruikt omdat deze makkelijk is op te bergen in je portemonnee. Maar pas op: visitekaartjes die je gaat uitdelen aan je potentiele klanten moeten natuurlijk wel fris en netjes zijn. Zorg er dus voor dat je voor je eigen visitekaartjes een houder hebt. Deze zijn vaak van metaal en kunnen tegen een stootje. Je kunt natuurlijk niet een visitekaartje weggeven die gekreukeld is of dat de hoekjes helemaal versleten zijn. Dat lijkt niet: besteed aandacht aan je visitekaartjes en je zult er zeker profijt van hebben.

Tip 2: Ontwerp

Hoe verleidelijk het ook is om je visitekaartje bomvol te zetten met informatie: doe dit niet! Zorg ervoor dat je visitekaartje aansluit op je huisstijl. Dat je logo erop terug komt en dat de gebruikte lettertypes ook hetzelfde zijn als bijvoorbeeld je website & briefpapier. Wij noemen het altijd: KISS (Keep It Stupid Simple). Daarmee bedoelen wij dat je ervoor moet zorgen dat de belangrijkste gegevens op je visitekaartje staan. Bijvoorbeeld je telefoon nummer, een o6-nummer, website & email adres, je vestigingsadres, je naam, en je logo. Probeer zoveel mogelijk onnodige items te schrappen. Puur alleen de noodzakelijke gegevens. Een tip van ons: geef je huidige visitekaartje eens aan een random persoon, en vraag of hij snel kan opmaken waarvoor hij jóu kan bellen. Dan weet jij precies of daar verandering in moet komen of dat je goed zit.

Tip 3: Papiersoort

Zo zijn er verschillende soorten afmetingen voor visitekaartjes maar ook verschillende soorten papier. Je kunt uit zoveel soorten kiezen vaak: maar welke past bij jou? Ons advies: ga voor een luxere soort. Want een visitekaartje die eruit springt blijft beter in gedachten. Je hebt tegenwoordig zelfs visitekaartjes van PVC of aluminum. Ook qua printtechnieken zijn diverse mogelijkheden: bij speciale hoogglans inkt: daardoor ligt er een extra laag op sommige gedeelten van bijvoorbeeld je logo zodat deze extra onder de aandacht komen. Echt de moeite waard om dit eens te bekijken voor je zelf.

Tip 4: Uitdelen

Een visitekaartje deel je natuurlijk graag uit. Want dat is immers waar ze voor gemaakt zijn. Een visitekaartje uitdelen aan je potentiele klanten of opdrachtgevers is dé manier om in contact te komen & nieuwe opdrachten binnen te halen. Dus geef je iedereen 1 kaartje. Fout. Geef automatisch 2 kaartjes aan elk indivudu die je een kaartje geeft. Want stel nou dat die persoon jouw bedrijf wilt aanbevelen? Dan moet hij of zij zijn eigen kaartje weggeven. En dat wil je natuurlijk niet. Daarom: 2 kaartjes zodat ze zelf er altijd 1 over houden.

Tip 5: Wanneer uitdelen?

Een visitekaartje uitdelen: wanneer doe je dat? Iemand waar je net een gesprek mee bent begonnen geef je niet direct je visitekaartje. Dit doe je tijdens het gesprek of aan het einde. En als je deze blog goed hebt gelezen dan weet je dat je meer punten scoort met een opvallend visitekaartje. En 9 van de 10x wordt daar weer positief op gereageerd wat weer een aanleiding geeft om het gesprek voort te zetten. Op deze manier kan je laten zien waarom jij en je bedrijf uniek zijn en laat je zien dat je aandacht besteed aan de details. En die zijn juist zo belangrijk.

Tip 6: Zelf ontwerpen of online ontwerpen?

Als ondernemer wil je bezig zijn met waar je goed in bent. Dus wil je je niet druk maken over een visitekaartje. Veel online drukbedrijven spelen daar handig op in: namelijk door online visitekaartjes aan te bieden met een standaard layout. Dit zijn de meest simpele, maar tevens ook deprimerende, visitekaartjes ooit. Waarom vraag je je af? Nou kijk: je hebt een prachtig bedrijf, of bent je mooie droom aan het opbouwen. Je steekt je zien en zaligheid in je bedrijf en een visitekaartje ontwerp je even in 1-2-3 stappen. Dat klopt toch niet? Ook je visitekaartje verdient aandacht. Daarom adviseren wij om een specialist in te schakelen en een visitekaartje te laten ontwerpen. Daardoor krijg je een visitekaartje die onder de aandacht blijft en die dus ook écht werkt. 

Wij helpen je graag bij het ontwerpen van een visitekaartje: geheel op maat en geheel vrijblijvend. Neem gerust contact met ons op. 

 

Maak werk van je website

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden